Full Moon magazín představuje vlastní kávu

¡Colombia es pasión!

Je libo kávu? „Je naprosto absurdní, že existuje taková země a nechce zde bydlet každý,“ říkal o Kolumbii Anthony Bourdain, který rozhodně věděl, o čem mluví. Ano, čerstvá várka Full Moon Coffee nás přivádí opět do země magického realismu, která patří mezi největší producenty kávy na světě. Kolumbijskou kávu jsme v rámci edice Full Moon Coffee již několikrát nabízeli, v tomto případě zamíříme do oblasti Caldas na úpatí kolumbijských And, na finku Guadales Dos. Káva Mario Duque se vyznačuje sladkým karamelovým tělem, s výrazně ovocnými tóny černého rybízu, jablka i švestek a hutností tmavé čokolády.

Káva Mario Duque je nazvaná jménem provozovatele Guadales Dos, který na farmě o rozloze tří hektarů, ležící na svahu impozantní sopky Cerro Bravo (její vrchol leží 3 985 metrů nad mořem) u městečka Monte Bonito, hospodaří se svou ženou Dorou více než deset let. Tamní horské kaňony nabízí ideální podmínky pro pěstování kávy, Mario a Dora Duqueovi na fince Guaduales Dos na více než sedmi tisících stromech pěstují zejména odrůdy Castillo Naranjal a Caturra. Káva zde roste ve stínu množství pomerančovníků, které podporují jak rozmanitou ekologii farmy, tak pomalé zrání kávových třešní. Právě navýšená doba zrání umožňuje vývoj komplexnějších chutí a pomáhá vytvořit lahodný a charakteristický profil, který tato káva nabízí. Zralé třešně jsou zpracovány pomocí mokrého mlýna; drtí se a fermentují v kachlových nádržích, aby byly následně přesunuty na střešní terasu, kde jsou osm až patnáct dní sušeny. Poté je káva dopravena do sběrného místa v hlavním městě oblasti Manizales, odkud se dále distribuuje.

Edice Full Moon Coffee vznikla ve spolupráci s Jiřím Gieslem (dříve Dead Popes Company nebo The Finally), který stojí za populární šumperskou kavárnou a pražírnou Pikola. Výběr kávy pro značku magazínu je v jeho rukou, selekce závisí nejen na nesporné kvalitě, ale také podléhá sezóně, ve které se káva nabízí. V zimních měsících to budou plnější, lehce zemitější odrůdy, které pak na jaře a v létě vystřídají ovocnější s lehčím tělem. „Pití kávy má ve Full Moonu dlouholetou tradici, zakladatelka magazínu byla obrovskou milovnicí tohoto nápoje a je zcela jisté, že bez jeho blahodárných účinků by mnoho čísel nikdy nevzniklo,“ říká Michal Pařízek, šéfredaktor Full Moonu.

 

fullmoonzine.cz          

https://www.facebook.com/PikolaSumperk

 

 

 

 

                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Do košíku 270 Kč